Safe logo 2

Historie

Safe Sterilization ApS blev etableret i 1993 af Verner Vedstesen, blandt andet inspireret af en artikel publiceret i 1988 af Flemming Scheutz (mikrobiolog, MSc, Ph.d.) og Jesper Reinholdt (tandlæge). Artiklen med titlen ”Steriliserer autoklaverne på de danske tandklinikker?” konkluderede, at der var behov for periodisk kontrol af sterilisationsprocesserne.
Samtidig var der fokus på, at usterile instrumenter kunne være mulig smittekilde til en række alvorlige sygdomme som f.eks. HIV og smitsom leverbetændelse.

Verner Vedstesen ønskede at udvikle et servicekoncept, som kunne gøre det nemt for klinikker at kontrollere og dokumentere, at deres sterilisationsprocesser fungerede tilfredsstillende.

Verner Vedstesen havde, under kyndig vejledning af ingeniør Lars Berth, opbygget en afdeling for sterilisation og kontrol af Medical Devices.

Med Verner Vedstesens viden og netværk, og hustruen Ulla Vedstesens kendskab til mikrobiologi fra sin uddannelse som bromatolog, tog Safe Sterilization form i begyndelsen af 1990’erne.

Som 2. generation overtog Jette Lykke Vedstesen ejerskabet af Safe Sterilization i 2006.

Safe Sterilization ApS ejes i dag af PharmProTech Holding ApS.

I starten bestod kundegruppen primært af tandlæger, men Safe Sterilization blev hurtigt opmærksom på, at der også var behov for denne service i andre brancher indenfor sundhedssektoren.