Historie

Flemming Scheutz (Mikrobiolog, MSc, Ph.d.) og Jesper Reinholdt (Tandlæge) publicerede i 1988 en undersøgelse med titlen ”Steriliserer autoklaverne på de danske tandklinikker?”. Konklusionen var, at der var behov for en løbende kontrol af disse. Samtidig var der fokus på, at usterile instrumenter kunne være mulig smittekilde til visse alvorlige sygdomme som f.eks. AIDS og smitsom leverbetændelse. Derfor opstod tanken om at udvikle et produkt, der ville gøre det nemt for ejere af små autoklaver at følge op på disses evne til at sterilisere pålideligt.

Verner Vedstesen havde under kyndig vejledning af ingeniør Lars Berth opbygget en afdeling for sterilisering og kontrol på en medicoteknisk fabrik. Produktet var katetre til brug i blodbanerne. Han lærte her alle væsentlige processer i sterilisation at kende. Til kontrol af processen blev der brugt biologiske indikatorer.

Med Verner Vedstesens viden og netværk og Ulla Vedstesens kendskab til mikrobiologi fra sin uddannelse som bromatolog tog Safe Sterilization form i starten af 1990’erne. Som 2. generation overtog Jette Lykke Vedstesen ejerskabet af Safe Sterilization 1. juni 2006, efter længere tids sygdom døde Jette Lykke Vedstesen 30. november 2018. Hvorefter PharmProTech Holding ApS overtog Safe Sterilization ApS pr. 1. december 2018, formålet med overtagelsen er at sikre Safe Sterilization ApS som en uafhængig virksomhed, og sikre den positive udviklingen af virksomheden.

I starten bestod kundegruppen primært af tandlæger, men Safe Sterilization blev hurtigt opmærksom på, at der også var behov for denne service i andre brancher indenfor sundhedssektoren.

Det daglige arbejde hos Safe Sterilization ApS udføres i vores laboratorier, som ligger i naturskønne omgivelser med udsigt til Roskilde fjord.